Oldal kiválasztása

KRVAVA LUŽA V FRANCIJI: SKORAJ DVAJSET LJUDI ZABODENIH NA PRIREDITVI

V pokolu na shodu je bilo zabodenih dvajset ljudi.

V noči s sobote na nedeljo je bilo v vasi Crépol v osrednji Franciji v napadu z nožem ranjenih sedemnajst ljudi, od tega več kritično, ubit pa je bil najstnik. V vasi z le 500 prebivalci so zamaskirani moški izvedli krvavi napad, katerega tarča so bili udeleženci “zimskega lunaparka” v lokalnem občinskem središču. Napadalci so brez razlikovanja zabodli vse, ki so jim prišli nasproti, nato pa pobegnili s prizorišča – poroča francoski novičarski portal Le Parisien.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Krvava kopel v Franciji: na prireditvi zabodli skoraj 20 ljudi
Po poročanju javnega informativnega kanala BFMTV so bili prebivalci Crépola zaradi dogodkov pretreseni. Domačini ne vedo, kdo in zakaj je napadel prireditev za osnovnošolce in srednješolce. Policija je sprožila lov za storilci, katerih identiteta in motivi še vedno niso znani.

Po navedbah prič sta zamaskirana napadalca nekaj minut pred polnočjo v dveh avtomobilih prispela na kraj dogodka, ravno ko se je “zimska zabava” končala in so se ljudje začeli vračati domov. Napadalci so parkirali pred vaško dvorano, izstopili iz avtomobilov, nato pa se zagnali v mlade in jih brez razlikovanja zabodli. Pokol je trajal le dve minuti, nato pa so storilci odšli tako hitro, kot so prišli.

V napadu z nožem je bilo ranjenih sedemnajst ljudi, mnogi od njih huje. Tri osebe so na intenzivni negi, 16-letni fant, napadalec lokalne ekipe ragbija, pa je umrl na kraju dogodka. Njegovo grlo naj bi bilo prerezano od ušesa do ušesa in je izkrvavel do smrti.

Regionalni novičarski portal je citiral več ljudi, ki so dejali, da je šlo nedvomno za teroristični napad, saj je bil motiv napadalcev izključno umor. Tožilstvo pa je sporočilo, da ni šlo za teroristično dejanje, in začelo preiskavo „organiziranega umora in poskusa umora”.

Po nepotrjenih podatkih naj bi bili storilci napada člani tolpe, ki trguje z mamili, dogodek pa naj bi morda napadli zaradi spora o poravnavi.

Martine Lagut, županja mesta Crépol, je storilce označila za divjake, ki so po njenih besedah prišli v mirno vas, da bi pobijali ljudi.