Oldal kiválasztása

Kruto maščevanje se lahko zgodi zaradi smrti voditelja Islamske države

Britanske oblasti so poostrile svoje previdnostne ukrepe in ljudi postavile pod drobnogled nevarnih islamistov. Strokovnjaki trdijo, da ni mogoče izključiti možnosti krvave maščevalnosti ameriškega vojaškega uboja voditelja Islamske države.

V Britaniji je na stotine islamistov, ki jih dnevno spremljajo oblasti. Osumljeni so, da bi lahko kadar koli izvedli poskus atentata v državi, možnosti deportacije pa ni. Anonimni vir je zdaj za Sky News povedal, da se pričakuje, da bodo ti islamisti podvrženi še večjemu pregledu, saj se bojijo, da bodo oblasti iskale maščevanje za smrt voditelja Islamske države Abu Bakr al Bagdada. Strokovnjaki trdijo, da je bil še več nafte na ogenj, da je ameriški predsednik Donald Trump na uspešni tiskovni konferenci primerjal terorističnega vodjo s strahopetnim psom.

Fotó: pixabay.com

Mimogrede, v otoški državi vsakodnevno življenje antiteroristov ni preveč sproščeno, od februarja 2017 pa so 24 atentatih preprečili. Ljudje oblasti se najbolj bojijo dejanj, imenovanih osamljeni volk. To pomeni, da storilec na lastno pobudo izvede teroristični napad, kar nalogo preiskovalcev precej oteži, saj teroristi tako nimajo nobenega stika z nikomer.