Oldal kiválasztása
News

KONČNO SE NAJDE, KJER SE NAJBOLJE POČUTI MATERNI JEZIK

Včasih je bila zelo modna rastlina, potem pa je bila za nekaj časa pozabljena; a na srečo se vedno več ljudi odloča zanj. Čeprav je zanj enostavno skrbeti, je nekaj stvari, glede katerih je občutljiv: na primer, kam gre v stanovanju.

Pred dvajsetimi do tridesetimi leti je imelo vsako gospodinjstvo in javna ustanova vsaj eno taščo, ki pa je bila z leti pozabljena in nadomeščena z novimi sobnimi rastlinami. Vendar pa se v zadnjem času vrača v modo, saj se odlično poda v sodobna stanovanja. Poleg tega jo imajo lastniki domačih rastlin radi, ker jo je z malo pretiravanja skoraj nemogoče uničiti: nič ne moti, če jo pozabite zalivati več tednov, in preživi tudi v polsenci. Če pa želite, da raste hitro in izgleda najbolje, ne škodi, če pazite, kam ga postavite. Pokažemo vam, kje se materni jezik najbolje počuti!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

V izložbi ne bo najlepše
Pri večini sobnih rastlin se vam zdi logično, da so postavljene tam, kjer jih sončni žarki najdlje dosežejo, pri tašči pa to ne drži povsem. Če je tašča izpostavljena neposredni sončni svetlobi, lahko njeni listi porumenijo in rastlina celo odmre, zato izberite prostor, kjer je deležna filtrirane sončne svetlobe.

Najbolje uspeva v hladnih razmerah
Tudi ni pomembno, kako vroče je čez dan, saj se tašča najbolje počuti pri 18 stopinjah. Zato ga imejte v prostoru, kjer se temperatura ne dvigne nad to; pazite pa tudi, da ne pade pod deset stopinj, saj tudi to škodi rastlini. In če ga postaviš zraven grelnika, neposredno podpišeš smrtno obsodbo maternega jezika.