Oldal kiválasztása

KAOS IN UMOR PRED GEY BAROM, TUKAJ SO PODROBNOSTI

Norveška policija preiskuje smrtno streljanje, ki se je v soboto ob zori zgodilo v gejevskem klubu The London Pub v Oslu, kot morebitno teroristično dejanje.

Po zadnjih podatkih sta v napadu dva mrtva in 21 ranjenih, deset ljudi je v resnem stanju -poroča MTI. Policija v Oslu je aretirala osumljenca streljanja, 42-letnega norveškega državljana iranskega porekla, ki je bil policiji od prej znan zaradi storitve lažjih kaznivih dejanj. Policija pravi, da ni imel sostorilcev. Pri storilcu so opravili preiskavo stanovanja. Zaradi sinoči so organizatorji odpovedali za soboto načrtovano gejevsko parado v Oslu.

ilustracija

Priče so povedale, da je storilec v klub vstopil s torbo, iz katere je vzel pištolo in začel streljati. Druga priča je povedala, da je v klubu izbruhnila panika. Policija je sporočila, da so na kraju našli dve orožji, vključno z avtomatsko pištolo.

Glede primera je norveški kralj Harald dejal, da so bili on in kraljeva družina šokirani nad napadom. “Moramo stopiti skupaj in braniti naše vrednote: svobodo, raznolikost in medsebojno spoštovanje”- je dejal 85-letni monarh.