Oldal kiválasztása

JE VOJNA KONČANA TUKAJ? ZELENSKI SE BO ŽE POGAJAL S TRUMPOM O MIRU

Ukrajinski predsednik je v ameriškem intervjuju podal nepričakovano izjavo.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dal intervju za ameriški kanal Fox News, v katerem je spregovoril o morebitnih pogajanjih z Rusijo in možnem izidu vojne.

Ko so razpravljali o morebitnem koncu vojne, je Zelenski izjavil, da se je pripravljen pogajati z nekdanjim predsednikom ZDA Donaldom Trumpom, ki je pred tem govoril o:

če bi bil predsednik ZDA, bi končal vojno v nekaj sekundah.

Ukrajinski voditelj je dejal:

S Trumpom sem se pripravljen pogovarjati o konkretnih načrtih. Da, lahko bi končali vojno, če bi dali Donbas in Krim Rusiji. Ampak mislim, da naša država na to ni pripravljena. Z ukrajinskega vidika to ni mirovni načrt.

Zelenski je v intervjuju spregovoril tudi o tem, da pozornost sveta, usmerjena v Izrael, ne vpliva dobro na Ukrajino, vojni spopad, ki poteka na Bližnjem vzhodu, pa njegovi državi ne pomaga. Vodja ukrajinske države je v intervjuju za novičarsko televizijo izjavil, da so razmere na Bližnjem vzhodu tudi izziv za svet, in dejal, da je “velika želja” Rusije ustvarila Izrael.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Volodimir Zelenski je ob tem menil, da je pomembno, da njegova država prejme dodatno pomoč v boju proti ruski agresiji, in dejal: “Upam, da nam bo kongres pomagal in da nam bodo ZDA stale ob strani.”