Oldal kiválasztása

Je otrok alergičen? Tako le očistite plišaste igrače brez pranja!

Neverjetno preprost in naraven lahko na polico vrtenja pripeljete mehke in udobne, sveže na dotik, nadarjene živali.

Ni potrebno zagnati pralnega stroja za osvežitev manjših plišastih živali. Na zelo preprost, okolju prijazen način lahko stvari hitro in učinkovito izpeljete.

Če ste prej mislili, da je koruzni škrob samo za zgostitev zelenjave ali pudov, ste se motili. Tako – kot soda bikarbona – jo lahko uporabite tudi za odstranjevanje mastnih madežev, oblazinjenja in čiščenje preprog ali celo za osvežitev plišastih živali vaših otrok.

Fotó: pixabay.com

Če želite očistiti umazane, rahlo prašne plišaste igrače brez pranja, boste morda želeli, da koruzni škrob ostane doma. Poleg tega potrebujete večjo papirnato vrečko za operacijo. Igrače dajte v vrečko, nanje posujte nekaj žlic koruznega škroba, nato pa jih dobro pretresite, da zaključite konec vrečke. Občasno poglejte v vrečko in se prepričajte, da je vsaka igra primerno prekrita s škrobom, tako da je to edini način, da dosežete želeni učinek. Če je tako, pustite igrače v vrečki za eno noč. Naslednji dan previdno dvignite vsakega iz vrečke in ga temeljito prašite. Praktično v kopalni kadi ali na drugem mestu, kjer lahko odstranite pliše, s katerih zlahka odstranite padli škrob. Če lahko, to storite na prostem, vendar na koncu operacije odstranite odvečen škrob s sesalnikom in krpo za krpo.