Oldal kiválasztása

„Jaz sem človek in ne žival" - je zagovarjal posilstvo migrant

Na Dunaju se je začela sodna zadeva za afriškega priseljenca, ki je po obtožnici dve noči zapored posiljeval dve različni ženski. Moški v barvi kože je priznal svoja dejanja, vendar je dejal, da jih preveč dramatizira.

43-letni Afričan moški sedi na klopi avstrijskih prestolnic sodišča zaradi posilstva, hudega napada in tatvine. Po obtožnici je priseljenec lani poleti dve noči zapored vlomil v stanovanje dveh neznanih žensk, kjer jih je napadel in posilil. Na koncu je s seboj vzel nekaj denarja in nakita. Moški v barvi kože je uradno priznal svoje dejanje, vendar je dejal, da bi bilo preveč nasilno, da bi ga lahko imenovali moškega.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Jaz sem človek in ne žival. To se mi bo zgodilo
Afriški priseljenec – je izšel z zanimivo razlago. Obtoženi odvetnik je dejal, da je njegov zagovor praznoval rojstni dan 22. julija, ko se je želel lani presenetiti z obiskom bordela. Toda od tam so ga hitro vrgli ven, češ da ima premalo denarja.

Brezposelni in brezdomci so nato poiskali neko mesto za spanje.

V parku mu je bilo prehladno in v zavetišču za brezdomce je bilo preveč bolnikov. Zato se je potegnil na stopnišče, kjer je opazil, da so vrata enega od stanovanj odklenjena. V spalnici je našel 61-letnega stanovalca, ki se je zbudil do moškega z obarvano kožo in ga nato zadavil zaradi seksa. Naslednji večer je poskušala namerno priti v stanovanje, tretji poskus pa je bil uspešen, saj je 62-letnica v kuhinji izvlekla posodo. Moški se je takoj vrgel nanj.

Po posilstvu je storilec s seboj prinesel 185.000 evrov. V obeh primerih se je migrant zagovarjal tako, da v času zločina ni bil prisoten in se podrobnosti sploh ni spomnil. Sojenje se bo nadaljevalo 4. maja.