Oldal kiválasztása

JAGODNI BEZGOV SIRUP JE HIT, ODLIČEN Z LIMONADO

Ta kombinacija je pravi poletni okus, saj je z jagodami prepojen bezgov sirup odlična domača osvežitev. Okusi se odlično ujemajo; če pripravljate bezgov cordial, morate poskusiti tudi to različico!

Bezgovi grmi počasi cvetijo povsod, čas je, da pripravite ta slastni sirup! Dober bezgov sirup je dišeč, limonin, ni pretirano sladek in ima okus po esenci poletja. Če želite, da bo res poseben, mu dodajte nekaj jagod, da bo sirup res fantastičen. Tukaj je navodilo, kako ga pripraviti!

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Sestavine:
50 bezgovih cvetov
0,5 kg jagod
5 ekoloških limon
3 litri vode
1 kg sladkorja
2 žlici citronske kisline

Priprava:
V skledo dajte vodo, vmešajte sladkor in dodajte citronsko kislino.
Bezgove cvetove očistite, tj. odstranite odmrle dele, žuželke, stebla; vendar jih ne umivajte, saj se boste znebili cvetnega prahu in s tem okusa!
Vzemite velik kozarec in vanj začnite zlagati cvetove, rezine limone in narezane jagode. Ko je kozarec poln, vanj vlijte vodo z limono, limono in sladkorjem. Nato mešanico pustite pri miru; naj stoji vsaj čez noč, da se okusi dobro povežejo. Naslednji dan sirup precedite in ga napolnite v neprepustne kozarce. V hladilniku bo zdržal 8-10 dni, lahko pa ga shranite tudi s konzerviranjem, tako da boste imeli veliko te osvežilne pijače za zimo!