Oldal kiválasztása
News

ITALIJANSKA HRANA V LONCU? TO JED MORATE POSKUSITI!

Kdo ne obožuje okusnih testenin, paradižnika in začimb? In ko je vse to pripravljeno na prostem ognju v loncu, se ji je nemogoče upreti!

To je vedno odlična dejavnost za konec tedna, ko se družina ali prijatelji zberejo in na vrtu prižgejo kotel. Lahko pripravite zelo preproste jedi, lahko pa izberete tudi nekoliko bolj zapletene, a okusne okuse. Naj vam ne uidejo golaži in enolončnice! Za vas smo pripravili italijanski recept, zato ne zamudite, saj se bo vreme do konca tedna najverjetneje vrnilo, tako da se boste lahko odlično zabavali na prostem.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Pasta e fagioli – italijanska jed iz fižola in testenin v loncu
Čas priprave: 80 minut

Sestavine (za 4 osebe):
300 g suhega fižola
2 žlici olja
1 velika glava rdeče čebule
50 g angleške zelene
200 g korenja
3 stroki česna
300 g paradižnika
140 g (1 pločevinka) zgoščenega paradižnika (18-20 %)
4 vejice timijana
2 vejici rožmarina
sol
200 g testo

PRIPRAVA:
Fižol čez noč namočite v veliko mrzle vode, naslednji dan ga odcedite in sperite.
2. Lonec postavite na srednje močan ogenj in vanj vlijte olje. Dodajte olupljeno in narezano čebulo, olupljeno in narezano zeleno in korenje. Med mešanjem pražimo, dokler ni prosojna, nato dodamo olupljen in zdrobljen česen, fižol, olupljen paradižnik in zgoščen paradižnik.
3.
4. Ko je fižol skoraj mehak, ga začinite s soljo in potresite po testeninah. Kuhajte, dokler se testenine in fižol ne zmehčajo. Jed lahko pustite vreti ali pa odcedite tekočino. Na koncu odstranite šopek zelišč.

Nasvet: Jed lahko pripravite tudi z drugimi vrstami krajših rezancev, kot so penne.