Oldal kiválasztása

GROZLJIVA SMRT: PSI RAZTRGALI LEGENDARNEGA NOGOMETAŠA

Cela država žaluje za svojim nogometnim junakom. Nogometna legenda, ki je zagrešila zgodovinsko dejanje, je umrla grozljive smrti.

Zambija žaluje zaradi grozljive smrti narodnega heroja Philemona Mulale.

60-letnega nekdanjega nogometnega zvezdnika so na njegovem domu v Južni Afriki do smrti ugriznili njegovi lastni psi (dva mešanca Amstaff-pitbull in neznana pasma). Njegova žena je našla Mulalino truplo na njihovem vrtu. Slišal je že, kako psi veliko lajajo na drugi strani njihove hiše, a jim ni posvečal posebne pozornosti, saj je bilo to nekaj običajnega ob ograji v njihovi prometni ulici.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zaradi izpada elektrike je svojega moža začela iskati šele pozneje in ga našla mrtvega na vrtu, s pogrizenim truplom – je povedal tiskovni predstavnik policije Sam Tselanyane.

Mulala je med drugim užival izjemno popularnost v svoji državi, ker je po osamosvojitvi nekdanje britanske kolonije (Severne Rodezije) (1964) njegova generacija prvič dosegla pomembne uspehe v nogometu. Ko je leta 1984 z dvema zadetkoma za Kenijo zmagal na najstarejšem afriškem nogometnem turnirju (pokal CECAFA), se je Zambija na primer uvrstila v finale, ki ga je pozneje dobila proti Malaviju. To je bila prva mednarodna pokalna zmaga za reprezentanco Zambije z vzdevkom Chipolopolo (Bakrene žoge) (od takrat, leta 2012, so osvojili tudi Afriški pokal narodov).
-Kakšen tragičen konec! Sožalje so izrazili številni, ki so ga videli igrati za svojo nekdanjo ekipo Mufulira Wanderers, medtem ko so ga drugi poznali iz reprezentančnih dni, ko je Zambija osvojila svoj prvi veliki naslov kot neodvisna država – je dejal Sydney Mungala, tiskovni predstavnik zambijske zveze.