Oldal kiválasztása

GROZLJIVA NESREČA NA NEBU: LETALO ODSEKALO GLAVO PADALA

Pravkar je bila izrečena sodba v zvezi z že leta trajajočo tragedijo.

Na jugu Francije, v mestu Bouloc-en-Quercy blizu Toulousa, se je zgodila grozljiva tragedija. Padalec Nicolas Galy je skočil iz motornega letala, a se je na višini 4000 metrov pilot začel spuščati, zaradi česar je moška glava udarila v krilo letala, ki ga je odrezalo.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Ko je padel, se je Galyju odprlo rezervno padalo in njegovo telo je brez glave pristalo na polju. Tragična nesreča se je zgodila 27. julija 2018, pravnomočna sodba sodišča pa je bila v zvezi s primerom izdana šele zdaj.

Pilot letala, ki ga ni imenoval, je na sojenju izjavil, da je bil incident tragedija njegovega življenja, vendar je vztrajal, da ni kriv za to, kar se je zgodilo. Na sodnem zaslišanju v začetku tega leta je pilot dejal, da Galy ni sledil pričakovani poti in trdi, da ne bi smel ubrati poti po skoku iz letala.

Le Parisien ob tem ugotavlja, da se pilot in padalci, ki so potovali na letalu, niso dogovorili o smeri, v kateri bo letalo nadaljevalo pot, potem ko ga bo Galy s spremljevalci zapustil.

Na zaslišanju v torek, 21. novembra, je kazensko sodišče v Montaubanu pilota spoznalo za krivega in ga obsodilo na pogojno zaporno kazen ter prepoved letenja. Padalska šola Midi-Pyrénées, ki je zaposlovala pilota, je prejela kazen v višini 20.000 evrov, torej več kot 7,5 milijona forintov, a je bila polovica tega zneska suspendirana, poroča francoski tisk.

Le Parisien je še poročal, da so varnostne ukrepe po nesreči okrepili, sestanki pred poletom pa so postali obvezni – poroča Unilad.