Oldal kiválasztása

Družine so bile obveščene o odločilnem razvoju zadeve v bolgarskem kamionu smrti

Organi so v četrtek identificirali vse žrtve in o tem obvestili sorodnike.

Britanske oblasti so v četrtek sporočile, da so identificirale 39 ljudi, ki so jih konec oktobra našli mrtve v hladilnem tovornjaku registrskih tablic na jugovzhodni Angliji- je dejal MTI.

Regionalna policija okrožja Essex je v četrtek popoldne sporočila, da je vodja okrožne mrliške službe na podlagi preiskave z vietnamsko policijo in posredovanimi informacijami določil identiteto vseh 39 žrtev. Sorodniki žrtev so oblasti uradno obvestili.

Četrtkova objava ne navaja nadaljnjih podrobnosti o tem, kdo so bile žrtve. V prvih uradnih poročilih je pisalo, da so Kitajci, toda policija okrožja Essex je prejšnji teden uradno sporočila, da so vsi Vietnamci.

Vietnamska policija je v četrtek sporočila- navaja BBC – da so žrtve zapustile vijetnamske pokrajine Haiphong, Hai Duong, Nghe An, Ha Tinh, Quang Binh in Hue .

25-letni Maurice Robinson iz Severne Irske je voznik tovornjaka obtožen 39 tožb umora in zarote zaradi tihotapljenja, olajšanja nezakonitega priseljevanja in pranja denarja.

25. novembra se bo Robinson pojavil -pred osrednjim kazenskim sodiščem v Londonu, poznanim – kot Old Bailey po njegovi- prej ulici.

39 trupel so našli zore 22. oktobra v prtljažnem prostoru tovornjaka v industrijskem parku Thurrock v jugovzhodni Angliji. Hladilni zabojnik je prišel tik pred trajektnim terminalom bližnjega majhnega mesta Purfleet ob ustju Temze iz pristanišča Zeebrugge v Belgiji.

Vlačilec Scania, ki ga je vozil Robinson, je prečkal trajekt iz Irske v Anglijo in prikolico pobral tik preden so našli trupla.

Po navedbah britanskega tožilstva zadeva vključuje globalno mrežo, ki organizira tihotapljenje velikega števila ilegalnih priseljencev v Britanijo, vključno s voznikom tovornjakov.

Policija okrožja Essex je sporočila, da je v Anglijo v četrtek popoldne prispela vietnamska policijska delegacija in se pridružila preiskavi.

Fotó: pixabay.com

Namestnik poveljnika okrožne policije Tim Smith – glavni preiskovalec – je dejal, da preiskavo vodijo britanska nacionalna agencija za kriminal (NCA) in več drugih evropskih organov kazenskega pregona.

Najnovejša tragedija v Veliki Britaniji leta 2000 je bilo odkritje trupel 58 kitajskih državljanov v prikolici nizozemskega tovornjaka registrskih tablic, prav tako iz Zeebruggea, v pristanišču Dover na jugovzhodu Anglije.