Oldal kiválasztása

Deklica od pasu navzdol je ohromila plesno šolo raztezanja

Zdravniki dajo le 30 odstotno možnost, da se nekoč popolnoma ozdravijo od grozne poškodbe. Pozor, moteč snimak naslednje!

Šestletna deklica po imenu Tongtong je bila paralizirana od pasu navzdol v Pingdingshanu v provinci Henan na Kitajskem, potem ko je inštruktor v lokalni plesni šoli po vaji preveč strgal noge – poročajo lokalni viri Yahoo News v Ameriki.

Fotó: pixabay.com

Tragedijo so zabeležile varnostne kamere plesne šole in objavile tamkajšnji tisk. Grozljivi posnetki prikazujejo enega od inštruktorjev, ki s polno silo potisne togo raztegnjeno levo nogo supine deklice proti svoji glavi. Potem je znala stati sama, hodila nekaj metrov po plesni dvorani, nato pa se je v bolečini zrušila in ni mogla več stati.

Tongtong je bil sprejet v bolnišnico takoj po nesreči, kjer so zdravniki ugotovili, da mu je od prisilnega raztezanja v hrbtenici padlo več kot eno živčno vlakno. Dekličina mama pravi, da obstaja le 30 odstotna možnost, da bo očesni otrok še kdaj lahko hodil.

Plesna šola je nekaj časa plačevala zdravljenje v Tongtongu, nedavno pa je dekličini družini povedala, da tega niso več pripravljeni. Razlog za to je bil v tem, da je deklica verjetno imela že obstoječe težave s hrbtenico in ni popolnoma paralizirala pasu neposredno iz vaje za raztezanje.