Oldal kiválasztása

„DANES PLEŠE Z ANGELI” – PREMINULA MAJHNA MARJETICA IZ DUNASZERDA, KI SE JE BORILA Z RAKOM

Dveletnica, stara komaj osem mesecev, je bila velika borka, ko se ji je pod levim očesom pojavil tumor. Veliko ljudi žaluje za deklico.

Daisy iz Dunaszerdahelyja so pospremili na njeno zadnjo pot ta teden. Punčka je imela tumor pod levim očesom in njeni starši so se več mesecev borili, da so zdravniki deklici rešili življenje in njen vid. Na žalost pa se je Daisyjino telo predalo boju.

Njegovo življenje se je začelo z velikim bojem
Daisy se je rodila s carskim rezom novembra 2020, njeno življenje pa se je takoj začelo z velikimi napori: po operaciji so jo morali oživljati. Ko je bil star osem mesecev, mu je pod levim očesom začela rasti oteklina, ki se je kmalu izkazala za maligni tumor. Kemoterapija za deklico se je začela v Bratislavi, a je vmes posegla epidemija koronavirusa: izpustila je nekaj tednov zdravljenja in prej zmanjšani tumor je nenadoma zrasel na 9 centimetrov. Sledila je še ena kemoterapija. Čeprav so nekoč predlagali, da bi zdravniki tumor operirali, naj bi Daisy odstranili tudi levo oko, njena mama pa se s tem ni strinjala. Daisyjini starši niso nikoli opustili upanja, da bodo hčerki rešili vid.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Daisy je bila velika borka, znala se je nasmejati tudi, ko je bila zelo bolna.
Tudi starši so potrebovali veliko moči
Nova kemoterapija je bila usmerjena v „srce” tumorja. Čeprav je tumor umrl, se ni začel zmanjševati. V začetku januarja je mama sporočila, da ji zdravniki priporočajo še eno tritedensko zdravljenje, vendar le, če najdejo kirurga, ki bi po tem operiral Daisy. Kasneje je zdravnik staršem sporočil, da čeprav so našli kirurga, bo operacija trajala 12 ur, česar Daisy najverjetneje ne bo preživela.
„Zdravnika smo vprašali, kaj bi naredil na našem mestu. Odgovor je bil, da ker so njegove možnosti preživetja nične, bo malega peljal kamorkoli bo vesel in bo imel veliko lepih izkušenj. Vse kar sem rekla na to je bilo kam naj peljem otroka, ki zaradi slabosti in bolečin ne more hoditi in spi skoraj cele dneve?” – je napisala Daisyina mama.

„Zelo je šibak, zelo trpi”
V začetku februarja se je malčici stanje poslabšalo. „Zelo je šibak, zelo trpi. Tega občutka, ki ga čutimo zdaj, ne želim nobeni mami ali očetu. Prosim vse starše, ne razburjajte se, če je vaš otrok bolj živahen ali dela kaj narobe! Dobro je, dokler je otrok hudoben in živ. Želim si, da bi bila Daisy taka, raje bi opazovala vsak njen korak, kot da bi sedela tukaj ob njeni postelji in jo gledala kako trpi” – je nekaj dni pred deklicino smrtjo zapisala njena mama. Daisyjino telo se je končno odreklo boju, ki ga je skoraj dve leti vodilo proti raku. „Naši sledilci, naši prijatelji. Po dolgem bolečem času je danes ob 05.30 naš mali bojevnik postal najlepši angelček dobrega Boga. Zdaj se nam smehlja od zgoraj navzdol” – je žalostno novico sporočila mama. Punčko so ta teden pospremili na zadnjo pot.