Oldal kiválasztása
News

Če so vam roke po toliko umivanju suhe, bo to vadba pomagala!

Roke si umivamo bolj kot prej. Pomagajte svoji koži!

Videti je, da je med izbruhom manjša težava, a vse več ljudi se suši, ko so vam roke suhe. Vendar si boste verjetno umivali roke veliko pogosteje in temeljiteje, da ne boste zboleli. Posledica tega je suha koža v loncu, kar lahko povzroči razpokane roke, kar še poveča tveganje za okužbo. Tukaj je nekaj praks, s katerimi se boste izognili temu, da vam ni treba kupovati posebej, kar vam bo prihranilo, da boste v teh težkih tednih morali porabiti sto ali tisoče za kreme za roke.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Medeni ovoj
Zmešajte 1 žlico naravnega jogurta, 1 žlico medu in jajce. Roke si temeljito namažite in pustite, da antioksidanti v medu gladko in nahranijo vašo kožo, jogurt vam bo povrnil naravni pH kože, jajce pa vam bo roko zategnilo s kolagenom. Po 20 minutah temeljito sperite in z mehko brisačo vpijte vlago iz roke.

Mlačno olje za kuhanje
Kuhinjsko olje rahlo segrejte, prelijte v manjšo skledo in roko obesite 25 minut. Spet naredite svojo kožo čudovito mehko. Kul rezultat lahko dosežete tudi tako, da v dlan podrgnete malo masla in masirate roko. V obeh primerih obrišite odvečno maščobo s papirnato brisačo.

Limona z mleko
Ne glede na to, kako presenetljivo je, da v majhni skledi zmešaš mlačno mleko s sokom polovice limone in vanj namočiš roke, zahvaljujoč mineralom in vitaminom v sestavinah oživijo tvojo kožo ter mehko, svilnato, žametno, prej suho in razpokano kožo.

Krompir
Morda najcenejša, a najbolj kul metoda je zdrobiti kuhan krompir, ga zmešati z 2 žlicama olivnega olja in ga držati v ovojnici 20 minut. Krompir pomirja in neguje kožo, olje vlaži in pomaga koži, da se regenerira. Preprosto sperite z mlačno vodo in videli boste rezultat.