Oldal kiválasztása

APPLE OPOZARJA: ZADEVA VSE LASTNIKE

Podjetje Apple je uporabnike opozorilo na pomembno težavo. Zgodnje ukrepanje ne škodi.

V zadnjem času je število internetnih prevar vse večje. Kibernetski kriminalci so vse bolj izpopolnjeni in vedno preizkušajo nove trike, da bi pridobili dostop do podatkov ljudi.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

To je ena od takšnih novih metod, zaradi katere je Apple zdaj izdal opozorilo uporabnikom. Prevaranti poskušajo pridobiti dostop do osebnih podatkov tako, da pošljejo elektronsko sporočilo, v katerem trdijo, da bodo dragocene fotografije uporabnikov iPhonov kmalu izbrisane.

Tehnična ekipa portala Mirror Online je opazila, da je v elektronskem sporočilu – ki naj bi prišlo iz Applove storitve iCloud – zapisano: „Vaše fotografije in videoposnetki se brišejo, ukrepajte.” Po odprtju e-poštnega sporočila uporabnike pričaka logotip iCloud in sporočilo z besedilom, da je običajni način plačila potekel.

Brez shrambe iCloud morda ne boste mogli shraniti vseh svojih podatkov in datotek v storitvi iCloud
– piše v sporočilu.

Uporabniki so nato pozvani, naj kliknejo povezavo za posodobitev svojih podatkov. Vendar portal navaja, da ta vodi na lažno spletno mesto, kjer goljufi poskušajo uporabnike prevarati, da ponovno kliknejo.

Časopis opozarja, naj vsi, ki prejmejo sporočilo iz Applove storitve iCloud, preverijo podatke, ki jih vsebuje, in se prepričajo, da so pristni. Pomembno je, da nikoli ne vnašate podatkov o svojem računu na spletnih straneh, na katere vodijo povezave iz teh sporočil, in da nikoli ne prenašate ali odpirate priponk, ki jih vsebujejo.