Oldal kiválasztása

Američani se ne šalijo, 40 let zapora za terorista

V torek v New Yorku je bil obsojen na 40 let zapora Ameriški državljan Ali Kourani, potem ko so ga spoznali za krivega priprave terorističnega napada v imenu organizacije Islamskega džihada.

35 letnega Kouranija, Libanca, je maja letos obsodilo sodišče na Manhattnu zaradi posredovanja informacij in ozadja islamskemu džihadu, ki načrtuje teroristični napad v ZDA.

Odvetnik Geoffrey Berman je v povedbeni izjavi dejal, da je Kourani, ki sicer živi v New Yorku, dolga leta iskal zvezne zgradbe, letališča, vključno z letališčem Kennedy, in celo vrtce, potem ko ga je najel islamski džihad in ga povezal z gibanjem Hezbollah v Libanonu. Tožilec je tudi opozoril, da je bil Kourani prvič obsojen v ZDA zaradi aktivne podpore islamskemu džihadu.

Ali Kourani je v ZDA zakonito prišel leta 2003, kjer je leta 2009 doktoriral in magistriral iz ekonomije leta 2013. Leta 2009 je postal Američan in leta 2011 z ameriškim potnim listom odpotoval v Libanon, kjer je iz Hezbollaha opravil vojaško usposabljanje. Mimogrede, k organizaciji se je pridružil leta 2006.

Po obtožnici je bil dejaven član teroristične organizacije, med drugim pa je bil zadolžen za odkrivanje morebitnih terorističnih napadov.

Fotó: pixabay.com

Na sojenju v Manhattnu so tožilci predložili dokaze, da je moški iskal orožje za načrtovane teroristične napade in celo sestavil seznam ljudi, za katere je menil, da jih lahko terorizirajo.

Toliko o integraciji migrantov…