Oldal kiválasztása
News

ALI OTROK SPI Z ODPRTIMI USTI? JE LAHKO ZNAK TE BOLEZNI

"Ali lahko iz fotografije razberete, kaj je narobe z mojim sinom?" - je mati vprašala na Facebooku.

Naši otroci so nam pomembnejši od vsega drugega, zato jih vedno ženemo k zdravniku, ko se ne počutijo dobro. Vendar nekatere bolezni niso telesne, temveč duševne, zato jih ignoriramo in ne opazimo.

Neka mama je svojo zgodbo delila na Facebooku v upanju, da bo druge starše opozorila na skrite nevarnosti.

Dragi starši. Povedala vam bom zgodbo, ki je verjetno še nikoli niste slišali. Ali lahko na podlagi fotografije ugotovite, kaj je narobe z mojim sinom?
– je svojo objavo začela s fotografijo spečega sina.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Kian se je začel obnašati vse bolj čudno, o čemer so poročali iz njegove šole. To je bilo za Melody zelo nenavadno, saj še nikoli prej niso imeli takšnih težav. Zato, ko ji je učiteljica povedala, da njen sin potiska druge otroke in da ne more nadzorovati svojega telesa, ni razumela, za kaj gre. Čez nekaj časa pa se je Kian začel tako obnašati tudi doma in se razburjal zaradi najmanjših stvari.

Zjutraj, še preden je sploh vstal iz postelje, je že vršil napade besa, udarjal in kričal. Neprestano je kričal, vedno ob petih zjutraj. Nismo mogli razumeti, kaj se je zgodilo, da je postal takšen.

Zaradi njenega vedenja sta obiskala terapevta, ki jima je predlagal, naj opravita test ADHD. Na koncu to ni bilo potrebno, saj je Melody prebrala članek o tem, da lahko otroci, ki spijo z odprtimi usti, razvijejo simptome, kot jih ima Kian, – poroča Mirror.

Otroci ne smejo sprejemati zraka skozi usta. Ne med spanjem in ne, ko so budni. Nikoli, to ni normalno in na dolgi rok lahko povzroči zdravstvene težave. Ko otrok diha skozi usta, do njegovih možganov ne pride dovolj kisika. Nasičenost s kisikom se tako ponoči zmanjša, kar zmanjša sposobnost delovanja možganov in povzroča motnje spanja.

Dodal je še, da jo mnogi zaradi podobnih simptomov zamenjujejo z ADHD, vendar to ni tako.