Oldal kiválasztása
News

Pogoste zamude so povzročile pomanjkanje krvi v Göteborgu

Na švedskem metropolitanskem območju skoraj vsak dan prihaja do zamud, zaradi česar v geteborških ambulantah zmanjka krvi.
Švedska radijska postaja Sveriges je sporočila, da je zdravstvena uprava v Göteborgu prejšnji teden stopila v stik z lokalnimi prebivalci in jih prosila za darovanje krvi. Mestna univerzitetna bolnišnica pravi, da je oskrba s krvnimi ambulantami zaradi naraščajočega števila smrtno nevarnih poškodb na skandinavskem metropolitanskem območju majhna. Švedska javnost je bila precej šokirana, ko sta se v Geteborgu v tednu v drugi polovici julija zgodili dve smrtni zamudi.

https://t.co/VQ7mcLaULC

– Breitbart London (@BreitbartLondon) 28. julij 2019

Lokalni prebivalci so soglasno povedali švedskemu portalu novic, da središče velikega mesta sploh ni več varno in da se povečujejo transakcije, povezane s trgovino z mamili in nasilni napadi. Louis Riddez, glavni zdravnik Univerzitetne bolnišnice Karolinska, je dejal, da se ni povečalo samo število smrtnih zamud.

Vsak dan zdravimo bolnike, ki so v naši bolnišnici hospitalizirani z vbodnimi ranami. Prej se je to dogajalo največ enkrat na teden

-je rekel Riddez.

Vir slike: Ilustracija – pixabay.com