Oldal kiválasztása

Zimska nevihta je podrla britanske otoke

Zimska nevihta, imenovana Chiara, je zalila na Britanske otoke in se v nedeljo odpravlja proti severni Evropi.

Na Škotskem so se trije poškodovali, ko se je zaradi ekstremnega vremena podrla streha pivca – poroča tiskovna agencija PA.

Chiara je od leta 2013 najmočnejša nevihta v regiji s 130 urnimi vetrovi na uro. Lokalna meteorološka služba je prebivalstvo opozorila na poplave, močne valove obalnih naselij in nevarnosti letečih naplavin.

Izvedeli smo, da je bilo zaradi vremena treba odpovedati veliko trajektnih linij.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Nemški meteorološki zavod je dejal, da bo nevihta, imenovana Sabine, v Nemčiji prizadela nedeljo na severu in osrednjih območjih države, v ponedeljek pa zjutraj na jugu. Nemška državna železniška družba Deutsche Bahn je dejala, da je pripravljena na kakršno koli škodo, ki bi lahko povzročila motnje v prometu. Na morebitne motnje se pripravljajo tudi letališča Frankfurt in Berlin.

Chiara bo v Belgijo prispela v nedeljo zjutraj, kjer naj bi divjalo 24 ur – so sporočili iz kraljevega meteorološkega inštituta.

Na Nizozemskem so bile nedeljske nogometne tekme preklicane, nizozemska letalska družba KLM pa je odpovedala številne lete, ki so odleteli z amsterdamskega letališča Schipol ali prišli nanj.