Oldal kiválasztása

Zgodbo o smrti igralske legende Kirka Douglasa

V sredo je zvečer njegov sin objavil na družbenih medijih.

Kirk Douglas, holivudski igralec, ki igra Spartacus, je umrl v starosti tri in tri leta – njegov sin Michael Douglas je v sredo objavil na svojih Facebook in Instagram straneh.

Zapisal je, da je bila za njega in njegove brate smrt Kirka Douglasa neizmerna. „Na svetu je bila legenda, igralec iz zlate dobe kina, človeški prijatelj (…) ki je bil zavezan vernik resnice, za katero smo vsi verjeli, da je avtoritativna …. Za nas otroke torej za me – Joel in Peter- res bil oče.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Douglas se je rodil leta 1916 v Amsterdamu v New Yorku kot otrok izseljenih ruskih Judov. Že desetletja je igral v več kot 80 filmih. Študiral je na Univerzi Lawrence in Akademiji dramskih umetnosti. Njegova igralska kariera se je začela v tridesetih letih prejšnjega stoletja, ko je prevzel znano ime Kirk Douglas- piše MTI.

Med II. drugo svetovno vojno je služil v mornarici, bil pa ranjen in razorožen. Nadaljeval je svojo igralsko kariero, ki mu je kmalu postala v ospredju. V svojih filmskih vlogah je bil dramatični junak, poosebljen romantični in moderni liki, a tudi v vesternu. Prejel je številne nominacije za oskarja in bil za svojo polstoletno filmsko kariero na koncu nagrajen s častnim oskarjem.