Oldal kiválasztása

ŽENA CKARLA III. PREKINILA MOLK: TAKO SE POČUTI KRALJ PO OPERACIJI

Kralja so že odpustili iz bolnišnice.

Kot smo poročali, so kralja Karla III. sprejeli v zasebno bolnišnico v Londonu na operacijo povečane prostate. Po petkovi operaciji naj bi 75-letni Karel v bolnišnici preživel dve noči, vendar je na koncu ostal še tretjo noč na opazovanju.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Kraljica Camilla je zdaj posredovala najnovejše informacije o stanju kralja Karla, ki okreva po operaciji, je izvedel Mirror. Prvič je Camilla spregovorila o monarhovem zdravju, odkar je Karel zapustil bolnišnico.

Po njenih besedah Karel dobro okreva in dela vse, kar je v njegovi moči, da bi si opomogel. Hvala bogu, se počuti v redu
– je Camilla odgovorila na vprašanje, kako se počuti njen mož.

Po navedbah uradnikov na dvoru je Karel izrecno zahteval, da se njegova diagnoza javno objavi, s čimer naj bi se javnost ozaveščala o pomenu pravočasnih pregledov in presejalnih testov. Po navedbah Buckinghamske palače je Karel III. z zadovoljstvom ugotovil, da je objava njegove diagnoze “že pozitivno vplivala na ozaveščanje javnosti o zdravju”. Po javni objavi monarhove diagnoze je britanska nacionalna zdravstvena služba (NHS) sporočila, da se je število obiskov na njenem spletnem svetovalnem mestu o spremembah prostate v nekaj dneh več kot desetkrat povečalo, poroča MTI.