Oldal kiválasztása

Zdrsnilo s pristajalne steze, potniško letalo pristalo na ulici

Na letalu je bilo 150 potnikov, tudi oni so skupaj s svojo prtljago pristali na ulici.

V ponedeljek je v Iranu potniško letalo s 150 potniki na krovu zdrsnilo z letališke pristajalne steze in se ustavilo na ulici – piše MTI.

Fotó: pixabay.com

V incidentu na letališču v bližini mesta Mahsahr na jugu Irana se ni nihče poškodoval, potniki so s svojo prtljago v rokah umirjeni stopili z letala na ulico, pričajo posnetki, predvajani na državni televiziji. Direktor letališča je potrdil, da so vsi potniki varno zapustili prevozno sredstvo.

Tragediji pa so se izognili le za las, saj se je letalu komajda uspelo ustaviti izven naseljenega območja. Po mnenju iranske televizije je incident povzročil pretrd pristanek letala, ki je vzletelo v Teheranu, saj je na pristajalno tezo udarilo z večjo močjo, kot je običajna in zato se mu je odlomilo podvozje, kar je povzročilo zdrs s piste.

S fotografij, nastalih na prizorišču , ni razbrati, kje se nahajajo deli podvozja ponesrečenega letala, tako zaenkrta še ni zagotovo znano, ali je podvozje sploh delovalo ali se je dejansko med pristankom odlomilo. Okoliščine nesreče še preiskujejo – so sporočile oblasti.