Oldal kiválasztása

Zdravniki so se malčku že odrekli, staršem svetovali, naj ga pustijo v bolnišnici

Telo dojenčka je bilo prekrito z materinskimi znamenji, zato so zdravniki staršem svetovali, naj ga iz bolnišnice ne jemljejo domov, naj se mu odpovejo.

Če bi armenski par poslušal zdravnike, bi sprejel najslabšo odločitev v življenju: njihov sinček Artyom se je rodil z veliko materinimi znamenji na telesu, 80 odstotkov površine njegove kože je prekrito s temnimi lisami. Ker je zaradi tega stanja velika verjetnost, da bo zbolel za kožnim rakom, so zdravniki 26-letni Mariam Petrosyan in njenemu 28-letnemu možu Taronu svetovali, naj tretjega otroka pustita v bolnišnici, ker bo zanj težko skrbeti.

»Artyomova rojstna znamenja smo odkrili šele, ko se je rodil. Bili smo popolnoma šokirani, zdravniki česa takega še niso videli. Poleg tega se je naš sin rodil z odprto hrbtenico, zato ga je čakala 90-minutna operacija. V naročje smo ga lahko vzeli šele čez pet dni,« se spominja Mariam, ki so jo zdravniki prepričevali, naj novorojenčka pusti v bolnišnici. Vendar jih z možem nista poslušala.

»Spomnim se, da so naju posedli in nama povedali, da Artyom svojih oči, zaradi materinskih znamenj, verjetno nikoli ne bo odprl.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Nato smo bili obveščeni, da ne vedo, kako dolgo bo lahko v tem stanju še živel in da ga naj ne jemljemo domov, če tega ne želimo, saj bo zanj težko skrbeti. Nismo jih poslušali,«

je povedala mamica za The Sun, ki je svojega najmlajšega sina seveda odpeljala domov.

Artyoma sta njegova brata že močno pričakovala, triletni Narek in dveletni Artur, ki sta se ”čokoladnemu obrazu” njunega mlajšega brata čudila. Potem, ko sta jima starša povedala za kakšne pike gre, se Narek in Artur do svojega brata vedeta zelo zaščitniško.

(Bors)