Oldal kiválasztása
News

Zdravnica je bila šokirana, ko je videla njen intimni ultrazvok

Rutinski pregled je razkril nekaj, kar je presenetilo celo izkušenega ginekologa. Poleg tega se stanje ni sveže razvijalo in živela je vse življenje, ne da bi ga sploh opazila. Toda redka motnja je lahko nevarna...

Michigan je šel k svojemu ginekologu na rutinske preglede, vključno z ultrazvokom. 27 letna Bethany McMillin je bila šokirana, ko je od zdravnika slišala, da nima samo dveh nožnic, ampak tudi dve maternici.

Kar jo je prestrašilo, ker je splavila prvo nosečnost in si želela, da bi njen mož imel še enega otroka; vendar se je zaradi redke motnje bal, da nikoli ne bo mogel roditi otroka.

Ko je leto kasneje zanosila, je končno uspešno spočela in rodila zdravega otroka. Bethany je bila zdaj v oči javnosti, da bi spregovorila o tem, kako živeti s to redko motnjo – saj je na svetu veliko žensk, ki imajo dve maternici in nožnici in imajo malo informacij o tem, kako zdraviti stanje.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Bethany je na primer spoznala, da za svoje obdobje potrebuje dva tampona. Ženskam svetuje, naj temeljito poznajo svoje telo, saj redka motnja ne povzroča enakih simptomov pri vseh. Dvojna plodnost se razvije pred rojstvom in pri ženskah se v mnogih primerih ne pojavi. Nekateri ljudje seksajo, vendar so lahko popolnoma brez simptomov. Menstruacija je bolj boleča in intenzivna, možnosti za prezgodnji porod ali splav pa so zelo visoke.