Oldal kiválasztása
News

Žalovanje v Hollywoodu: Poljubljana zvezdniška igralka Kirk Douglas

Novica o smrti igralske legende je pretresla celotno filmsko stroko.

V sredo je v starosti 103 let umrl Kirk Douglas, ena zadnjih hollywoodskih legend. To je potrdil igralčev sin Michael Douglas, ki po Instagramu sledi po očetovih stopinjah in ga opomni, da njegov oče ni le legenda in je živel pravljično dobo, ampak tudi resnično človek.

„Oče, tako te ljubim in tako sem ponosen, da sem tvoj sin”- se je spomnil stavkov, ki jih je na zadnji rojstni dan naslovil na očeta. Družbeni mediji so odtlej preplavili poslovilne poruke v spomin na Kirka Douglasa. Žena Michaela Douglasa, Catherine Zeta-Jones, je na primer delila intimno sliko in podpisala: „Za mojega dragega Kirka, te bom ljubila do konca svojega življenja. Pogrešam te že. Spite dobro! ”

Steven Spielberg je omenil tudi, kako počaščen je bil, da je poznal in sodeloval z Douglasom.

„Kirk je ohranjal karizmo filmske zvezde skozi vse svoje čudovito življenje in počaščen sem, da sem bil majhen del tega v zadnjih 45 letih. Vaše ročno napisane opombe, pisma in očetovski nasvet bodo manjkajo. In modrost in pogum -ki sta presegla filme – sta dovolj- da me navdihujeta do konca življenja” -je zapisal režiser, ki je leta 1996 80-letnemu igralcu lahko izročil oskarja.

Fotó: pixabay.com

Douglas se je spomnil Williama Shatnerja, Georgea Takeija, Danny De Vito pa je na svojem Twitterju v svojem običajnem priložnostnem slogu pisal o tem – kako navdušen je bil Douglas in kako dobro se je družiti z njim. In Sylvester Stallone je zapisal, da nikoli ne bo velikan kinematografije, ki smo ga nekoč izgubili proti Douglasu.
Arnold Schwarzenegger se je v dolgi objavi na Instagramu spomnil odraščanja kot otrok v Avstriji na filmih o Kirku Douglasu, zato je bilo zanj neverjetno doživetje, ko je posnel zahodnjaka iz leta 1979, Kaktus Jack.

Glasbenik Bryan Adams se je spomnil tudi odločilnega spomina mladoletnikov na filmsko legendo: „Spomnim se, da sem se mu pri 21 letih pridružil v dvigalu v New Yorku. Čez nekaj trenutkov me je pogledal in vprašal: »Kako poteka šola, sin?« Pa sem rekel: »Prav, gospod« (nisem mu mogel priznati, da nikoli nisem končal šole). Kakšen trenutek je bil in kakšna legenda je bil! “