Oldal kiválasztása

Žalovanje: Dan pred rojstnim dnevom je priljubljeni reper umrl

Mark Anthony Morales, umetniško znan kot Prince Markie Dee, ameriški reper, tekstopisec in radijska osebnost, je umrl pri dvaindvajsetih letih.

Princ Markie Dee, ki je v svetu hip-hopa postal znan kot član tria Fat Boys, je v četrtek pri 52 letih izgubil življenje. Trio je imel enega najuspešnejših albumov v osemdesetih letih, nato pa je postal odločilna figura v razvoju pop kulture.

Novico o njegovi smrti je javnosti sporočil njegov menedžer Louie “Uncle Louie” Gregory, kar je kasneje potrdil radio Rock the Bells.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Mark Anthony Morales, umetniško znan kot princ Markie Dee, je dan pred svojim 53. rojstnim dnevom sklonil glavo k večnim sanjam. Nadaljnjih informacij o tragediji ni bilo, poroča New York Times.

Od sedmih plošč Fat Boysov so trije prejeli zlato oceno, ena pa platinasto. Poleg tega je bil trio povabljen celo k komediji. Toda njihov zadnji album, Mack Daddy, je razpadel po neuspehu leta 1991. Morales se je nato lotil uspešne samostojne kariere. V svoji karieri je ustanovil tudi lastno produkcijsko hišo, dobro pa je nastopal tudi kot tekstopisec, producent in radijska osebnost.