Oldal kiválasztása

Žalostna novica je, da je 82-letni igralec umrl za pljučnico

Zvezda je bila znana po kultnih britanskih serijah in jo imajo mnogi radi.

Angleški igralec Derek Fowlds je umrl v starosti 82 let, ja, minister! in ja, premier! Bernard Woolley iz britanske serije komedij – piše BBC.

Derek Fowlds je v petek zjutraj med ljubljenimi umrl v bolnišnici Bath (Royal United Hospital). Igralec je imel pljučnico, ki je nato privedla do srčnega popuščanja.

“Ni bilo lepšega človeka od njega, čudovitega moškega, ki ga bomo močno pogrešali” – je povedala njegova osebna asistentka in stara prijateljica Helen Bennett. Basil Brush, Piers Morgan in Edgar Wright so med tistimi, ki se spominjajo njegove smrti.

Da, premier, in nadaljevanje, ja, premier! bil je tako velik uspeh v osemdesetih letih, da ga je celo Margaret Thatcher, ki se je pravkar odrezala, označila za svojo najljubšo TV-oddajo.

Politična komedija Antonyja Jayja in Jonathana Lynna je osvojila več nagrad BAFTA, leta 2004 pa je bila proglašena za eno izmed najboljših sitoma Britanije, Derek Fowlds pa je prevzel vlogo osebnega sekretarja Bernarda Woolleya.

Fotó: pixabay.com

Da, premier! Po tem je igralec igral 18 let – od leta 1992 do 2010 – je igral v nadaljevanki, ki se odigra v šestdesetih letih po naslovu Heartbeat v katerih je igral vlogo Oscar Blaketon.

Bil je dvakrat poročen (prva žena je bila Wendy Tory, druga je bila Lesley Judd) in imela sta dva otroka. Njegov sin Jeremy Fowlds je prav tako igralec.