Oldal kiválasztása

"Zagotovo se bo razburila, ko bo prišla k sebi" - je deklica postala žrtev mrežnega izziva

13 letno dekle je poskušalo kopirati tisto, kar je videlo v izzivu: naneslo si je strašne poškodbe.

13 letni Destini Crane je utrpel grozljive opekline po rokah in vratu, potem ko je poskušal oponašati izziv, ki ga je videl v videoposnetku TikTok, vendar je njegov poskus šel slabo. Preden ga je prižgala, je na kopalniško ogledalo poskušala nekaj narisati z vnetljivo tekočino.

Zaradi izziva pa je Destini utrpel opekline tretje stopnje – piše The Sun.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

“Bila sem v dnevni sobi in se pogovarjala z mamo, nato pa sem zaslišala hčerko, ki je kričala moje ime” – je povedala Kimberly Crane, mati. “Odprl sem vrata kopalnice in vse je gorelo. Destini je gorel in kopalniške stvari so gorele okoli njega.”

Kimberly je evakuirala hčerko, medtem ko so poklicali 911. Deklica je bila s terciarnimi opeklinami sprejeta na oddelek za intenzivno nego v bolnišnici. Njena mama je povedala, da je njena hčerkica živela in umrla zaradi nekaterih zvezd TikTok-a, po nesreči pa je njen telefon celo posnel njen poskus.

Najstnik je moral na tri operacije kožne presaditve. Pričakuje se, da bo trajalo nekaj mesecev, da si nekoliko opomore in če ne v celoti, ampak delno, bo lahko spet premikal vrat, ramena, roke in prste. Zaradi opeklin bo imela omejeno gibljivost, vendar lahko fizikalna terapija pomaga pri lažjem gibanju.

Družina želi tudi druge opozoriti na nevarnosti kopiranja kaskade, zato so delili svojo zgodbo.

“Zagotovo jo bo razburilo, ko bo prišla k sebi in bo popolnoma razumela, kaj se ji je zgodilo” – je dejala njena mama. Najnižja starost za registracijo za TikTok: 13 let…