Oldal kiválasztása

Začelo se je z glavobolom in nato ohromilo 21 letnika

Bolezen je v njem skrivala že od njegovega rojstva, le vprašanje časa je bilo, preden bo izbruhnilo na površje.

Samiuela O’Sullivana iz Melbourna v Avstraliji so zdravniki zdravili na oddelku intenzivne nege, potem ko je bil zaradi možganske kapi v smrtno nevarnem stanju.

21 letni moški je živel zdravo življenje in se redno ukvarjal s športom, a možganska kap mu je uničila življenje. Udaril ga je možganska kap in sploh ni mogel govoriti.

Samuel O’Sullivan je sanjal, da bi nekega dne postal policist. Njegove načrte je vlekla kruta bolezen, ko je dopolnil 21 let.

Mladenič se je prvi pritožil nad mučnim glavobolom, ki je bil tako razširjen v njem, da je zakričal od bolečine.

Samuel je potreboval nujno možgansko operacijo, ker je njegova kap postala tako huda, da je pritiskala na njegove možgane. Zdravniki so njegovo družino obvestili, da morda ne bo preživel operacije.

Pozneje je bilo razkrito, da je mladenič trpel zaradi arteriovenske motnje, ki jo je povzročil zaplet krvnih žil. Izkazalo se je tudi, da ta motnja obstaja že od rojstva in le vprašanje časa je bilo, preden bo povzročila resnejše težave.

V 48 urah po operaciji je fant čakal še en postopek, saj obstaja velika možnost, da se bodo krvne žile v njegovih možganih znova zlomile.

“Pred obema operacijama so nam zdravniki rekli, da lahko izgubimo Samuela. Zdaj se njegova paraliza zdravi v nevrološkem centru. Za zdaj lahko komunicira samo s stiskanjem roke” – je hudomušno dejala njegova mati.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Njegova družina je začela zbirati 55.000 funtov (približno 21.103.000 forintov) za njegovo fizioterapijo in govorno terapijo.