Oldal kiválasztása

Z letalom so iz Egipta v Hannover pripeljali 240 afriških migrantov

Letos to ni več prvi zračni prevoz: 600 ljudi je bilo prej prepeljanih v Nemčijo. Res je, da Mednarodna organizacija za migracije govori samo o "beguncih".

Če nemška vlada na žalost uniči gospodarstvo države s prisilnimi migracijami, bo to žal vplivalo na nas. Le kaplja morja je Mednarodna organizacija za migracije (IOM) zdaj na svoji spletni strani ponosno objavila, da je bilo 11. septembra iz Egipta na letališče Hannover prepeljanih več kot 240 afriških migrantov.

 

 

 

“Popotniki so begunci iz Sirije, Južnega Sudana, Sudana, Eritreje in Somalije.

skupina je imela 64 otrok in devet dojenčkov” -je zapisal IOM.int. Laurent De Boeck, vodja misije za Egipt pri IOM, se je zahvalil egipčanski in nemški vladi za pomoč. IOM podpira državo gostiteljico, pomaga pri izdaji vizumov, izvaja zdravniške preglede, organizira usposabljanje pred odhodom, organizira lete in spremstvo (…), dokler ne prispejo v Nemčijo.

Medtem tesno sodeluje z nemškim zveznim uradom za migracije in azil (BAMF), visokim komisarjem Združenih narodov za begunce (UNHCR) in Caritasom iz Nemčije.

Fotó: pixabay.com

Po prihodu v Nemčijo so begunci (…) odpotovali v Friedland na Spodnjem Saškem, kjer so jih nastanili in jim ponudili integracijske tečaje, preden so se naselili v drugih delih države. Glede na članek to ni prvo tovrstno “varno preselitev” iz Afrike. Leta 2019 je IOM v imenu nemške vlade v Nemčiji doslej pomagal pri ponovni naselitvi več kot 600 beguncev.