Oldal kiválasztása

Vzorci sperme na kliniki so bili izmenjeni

Vsak moški je imel nočno moro, ko je šel na sodišče takoj po prvem šoku. Ni čudno, da je veliko ljudi opazilo incident...

Zgodilo se je, da je par Cartellone v Ohiu na božič 2018 svojo edino hčerko presenetil s posebnim darilom: domov so odnesli DNK komplet, da bi našli svoje družinsko drevo. 24-letna deklica in njena dva starša sta vzela vzorec in ga poslala delniški družbi na analizo – in izkazalo se je, da njen oče ni bil glava družine.

Oče Joseph Cartellone sploh ni razmišljal o varanju, ampak o tem, kaj počne njegova žena Jennifer: leta 1994 so jih v centru za neplodnost temeljito razjezili, ko je par sodeloval v programu z bučkami. Njuna hči Rebecca si je zamislila z umetno oploditvijo – in ugibali so, da je klinika morda osemenila materino jajce z napačnim primerom.

Par se je zelo težko rodil in je bil dolga leta vključen v program z bučkami – razumljivo je, koliko šoka je povzročil DNK komplet. Vsekakor se je izkazalo, da imata deklica in mati zelo podoben genski sklad, vendar niso našli nobenih genov, ki bi jih delili z očetom. Moški je nato zaprosil za drugo preiskavo, ki je potrdila sum, da ni oče.

Fotó: pixabay.com

Po prvem šoku se je moški razjezil, ne le nanj in ženo je to hudo, temveč tudi na deklico, katere identiteta je bila zaradi nevarnosti ogrožena. Zato se je obrnil na odvetnika. Podjetje iz bučk se je vzdržalo pogajanj, odvetnik pa je v intervjuju dejal, da to žal ni redko, in upa, da bo tožba spremenila odnos do klinik za plodnost. Identiteta biološkega očeta še ni razkrita, skoraj gotovo pa je, da so bili na kliniki mešani vzorci sperme – in eden od petih možnih očetov je delal na klinikio ko je bila deklica zanošena.