Oldal kiválasztása

VLADA ZDA JE PREDLAGAL ATOMSKO BOMBARDIRANJE, NEVERJETNO, KAJ BI BIL CILJ

Ni si težko predstavljati, kakšna naravna katastrofa bi bila, če bi idejo uresničili...

Eden od “skrivnih” raziskovalnih programov ameriškega obrambnega ministrstva, tako imenovani Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP), je v zadnjih letih zaprosil ameriško vlado za financiranje vrste predlogov, skladnih z znanstveno fantastiko. 1600 strani uradne dokumentacije. Novičarski portal poroča, da je AATIP porabil milijone dolarjev za raziskovanje eksperimentalnih tehnologij, kot so razvoj nevidnih tkiv, antigravitacijskih naprav in prepustnih črvinih lukenj, in celo enkrat priporočil zvezni vladi, naj razstreli termonuklearne naboje na lunini površini, kar je omogočilo rudarjenje.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Pogled na Luno z Mednarodne vesoljske postaje

Program AATIP je bil ustanovljen leta 2007 za preučevanje neidentificiranih letečih predmetov (NLP) in nepojasnjenih zračnih pojavov (UAP). Do decembra 2017 je bila agencija popolnoma inkognito, nihče niti ni vedel za njen obstoj, potem pa je New York Times v seriji člankov poročal o skrivnostnih dejavnostih organizacije, od takrat pa so v javnost prišle posebne informacije o njej. . Zdaj je na primer pricurljala vrsta referenčnih dokumentov, predlogov pogodb in pogajalskih zapiskov, v katerih so raziskovalci programa razmišljali o zvezdnih vratih, negativnih energijah, visokofrekvenčnih gravitacijskih valovih in vesoljskih pogonih.

Tudi kot laik je zlahka opaziti, da večina »idej«, ki jih artikulira AATIP, nima nobene povezave z realnostjo, temveč nore misli, ki lahko izvirajo le iz možganov države, opijene s statusom svetovne sile. Kljub temu so imeli voditelji programa predlog, ki so ga tudi resneje obravnavali in ga celo posredovali v obravnavo zvezni vladi. Ni šlo za nič drugega kot za program, imenovan “pogoni z negativnimi masami”, v katerem so avtorji predlagali iskanje izjemno lahkih kovin v bližini luninega jedra, ki so bile milijonkrat lažje od jekla, hkrati pa so imele enako moč.

 

Da bi dosegli notranjost nebesnega telesa in prinesli omenjene kovine na površje, je bila predlagana serija termonuklearnih eksplozij. Preprosto povedano, načrt bi bil enostavno pridobivanje dragocene surovine iz globin kraterjev, ki so jih prizadele atomske bombe. Na kateri ravni se je nenavadna ideja končala, ni znano, gotovo pa je, da ZDA na koncu niso razstrelile lune in tega, kot kaže, ne nameravajo storiti.

Zanimivo je, da to ni prvič, da Amerika razmišlja o namestitvi jedrskega orožja na Luni. Leta 1958, ko se je vesoljska tekma hladne vojne stopnjevala, so ameriške letalske sile začele projekt A119, ki bi odvrgel atomsko bombo na nebesno telo. Namen tega bi bil zgolj demonstracija moči in prikaz zmogljivosti Združenih držav. Projekt na koncu ni bil nikoli izveden, potem ko so se uradniki letalskih sil odločili, da so tveganja večja od koristi. Po sodobnih dokumentih so bile garaže namesto tega postavljene na Luno, češ da bi bil to “bolj priljubljen rezultat v očeh ameriškega in mednarodnega javnega mnenja.”