Oldal kiválasztása
News

Velikanski kapital je zrasel za lastnika, a presenečenje je prišlo šele po

Američan je velikansko bučo, ki je ogromno zrasel, uporabil na nenavaden način.

Namesto da bi iz kmetije buč v Tennesseeju naredil ogromen bučni svetilnik, ga je uporabil za nekaj čudnega- piše CNN.

Justin Ownby je imel dolgo gojene sanje o gojenju 450-kilogramske buče, ki jo je hudo pritiskal zadnja štiri leta. Letos je imel boljše možnosti kot kdajkoli prej dobiti seme iz lanske rekordne buče v Tennesseeju, ki je znašala 770 kilogramov.

Ownby je seme posadil maja in skrbel zanj, ga zalival vsak dan, ga zajemal, ko je sonce zasijalo, in naredil vse, da bi hrošče odvrnil – je povedala Christine.

Fotó: pixabay.com

Ko je končno dosegel končno velikost, jo je s pomočjo soseda postavil na prikolico, da je izmeril, koliko kilogramov je tehtal, na koncu pa je tehtal 413 kilogramov. To je največ, kar je kmet doslej naredil, prejšnji rekord pa je bil le 100 kilogramov.

Ownby je izpraznil semena iz buče, nato pa se odločil, da se bodo z otroki malce zabavali. Položil ga je v ribnik na njihovi zemlji, se usedel in začel veslati. V nekem trenutku se je skušal vstati, kar mu je končno uspelo, nato pa je planil v jezero.

Mimogrede, buča bi na lokalnem sejmu dosegla drugo mesto, toda do takrat je družina načrtovala družinske počitnice. Mogoče naslednje leto ne bo obupal, ko bo dosegel 450 kilogramov.