Oldal kiválasztása

Več podrobnosti, zaradi česar je športnik svetovne zvezde ostal v komi

Nekdanji dirkač avtomobilov, paraolimpijski prvak, se je med trkom v petek hudo poškodoval s tovornjakom.

Bolnišnica v Sieni je v nedeljo sporočila, da je stanje 53 letnega športnika še vedno kritično, a stabilno in je na ventilatorju – piše MTI.
Zanardi se je udeležil državne štafetne dirke za parasailer v ročno gnanem, trikolesnem vozilu, ročnem kolesu in se pomeril na voznem pasu. Med trčenjem mu je padla čelada, utrpel je hude poškodbe glave, obraza in oči, kljub temu pa je bil pri zavesti, dokler niso prišli zdravniki.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Po nesreči so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, kjer so mu prestali tri ure operacije. Kirurg je dejal, da je bil postopek uspešen, vendar je težko reči, da se bo Zanardijevo stanje razvilo v prihodnjih dneh.
Kot znani dirkač avtomobilov je Zanardi leta 2001 na dirki po Nemčiji doživel tako hudo nesrečo, da so mu morali amputirati obe nogi. Nato se je ponovno naučil hoditi s pomočjo proteze, ki jo je sam izdelal, nato pa dirkal v turnejskem avtomobilu. Nato je našel nov izziv za ročno kolo, v katerem je osvojil štiri naslove paraolimpijskih prvakov: dva leta 2012 v Londonu in dva leta 2016 v Riu.