Oldal kiválasztása

Varanje in pretepi, priznana legenda alkoholičnega nogometa

Paul Gascoigne, angleška nogometna legenda, na usta ne da ključavnice.

Sir Alex Ferguson, nekdanji direktor nogometne reprezentance Manchester Uniteda, meni, da bi bilo življenje Paula Gascoigna drugače, če bi takrat sprejel njegovo ponudbo, navaja časnik Daily Mail, ki navaja The Athletic.

Manchester United bi leta 1988 iz Newcastla prestopil Gascoigne, toda barabe so izbrale Tottenham. Ferguson je takrat Gascoigneja označil za ‘neumnega otroka’, ki je veliko pozneje zasvojen z alkoholom. Ferguson je rekel, da se ne bi zgodilo zraven. No, Gascoigne to zavrača, saj tudi v Manchestru stvari niso šle dobro:

“Po Fergusonu bi se stvari izkazale drugače, če bi se zanj prijavila. Seveda, ker je bilo z njimi vse v redu, kajne? Rio Ferdinand se je oddaljil od dopinškega testa, Eric Cantona je z brcanjem gledalca ugnal gledalca, Wayne Rooney in Ryan Giggs pa sta varala njegovo ženo. Slednji poleg tega z ženo lastnega brata. No, to je super!”

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Gascoigne je priznal, da je izbral Tottenham, ker je londonski klub staršem ponudil tudi hišo. V resnici je njegov oče dobil BMW. Gascoigne se zadnjih 25 let bori s hudimi težavami z alkoholom.