Oldal kiválasztása

V4NA: Teroristično usposabljanje za švicarske muslimane

Švicarski centralnoislamski svet organizira usposabljanje borilnih veščin "preživetja" za moške navdušence. Eden od voditeljev organizacije je Švicar, ki se je spreobrnil v muslimansko vero in je skrajnež, ki se bori proti "represiji" muslimanov v Evropi - piše V4NA.

Če Mickaël Harpon ne bi odložil smrti štirih policistov v pariškem policijskem centru v začetku tega meseca, morda švicarski tisk ne bi bil zainteresiran za dejavnosti Švicarskega centralnega islamskega sveta (CCIS). Čez vikend pa je bilo ugotovljeno, da je organizacija med 21. in 22. septembrom organizirala preživetveni tabor, ki je vključeval “psihološko pripravo na posebne situacije”, pa tudi “tehnike zamude”.

 

Nicolas Blancho, 36 letni švicarski državljan iz francoskega očeta, je ustanovil CCIS leta 2009, ko je bil v Švici referendum proti minaretom. Muslimanska organizacija “zagovorništva” je švicarsko javnost opozorila z različnimi provokativnimi akcijami. Blanchi je izkoristil vsako priložnost, da si prizadeva za uvedbo islamskega šeriatskega prava v Švici. Kamenovanje se na primer imenuje “vrednost muslimanske religije”.

 

 

Številne pobude Nicolasa Blancha, kot so promocija “napihljivega minareta” in označevanje rumenih zvezd z “muslimansko”, so sprožile veliko polemike. Po mnenju Blancha so muslimani v Švici enako diskriminirani kot Judje v nacistični dobi.

 

 

Čeprav je oče Nicolasa Blancha Francoz, CCIS novači predvsem na nemško govorečih območjih Švice. Organizacija ima približno 4000 članov, kar je en odstotek članstva švicarske muslimanske skupnosti.

 

Nekdanjega Blancha so najprej pozdravili kuvajtski in nato katarski vladarji, televizija Al Rayane pa je leta 2016 označila za “bojevnika za reševanje islama v krščanskem svetu.”

Fotó: pixabay.com

Švicarski islamski svet ni zgolj opozoril nase s provokacijami. Leta 2015 je objavil 38-minutni videoposnetek o savdskem Abdullahu al-Muhaysiniju, Fatahu Al-Sham Frontu, duhovnemu vodji sirske podružnice Al-Qa’ide. Kasneje je švicarsko zvezno kazensko sodišče preganjalo Nicolasa Blancha zaradi obtožb “teroristične propagande”.

Po besedah ​​Blancha je “koncept terorizma vedno stvar politične razlage” in “desničarski ekstremizem je veliko bolj resen problem” v Evropi. Glede na to se je junija 2018 verska organizacija, konfederacija muslimanov v Švici, pritožila zoper obtožbe, švicarske oblasti pa so prekinile prejšnji nadzor nad Blancho.