Oldal kiválasztása

V večini primerov vrnitev migrantov ni uspela

Lani so v Nemčiji oblasti načrtovale 57 000 deportacij, vendar v več kot polovici primerov niso uspele. Večina ilegalnih priseljencev se skriva pred policijo.

Že leta je v Nemčiji vedno več poskusov odstranitve. Nič drugače ni bilo leta 2019, ko 32.000 od načrtovanih 57.000 migrantov ni bilo mogoče deportirati. Po zadnjih uradnih poročilih 29.000 primerov ni uspelo, ker oblasti na omenjeni lokaciji niso našle iskanega migranta.

V preostalih treh tisoč primerih so zavrnjeni prosilci za azil pokazali odpor ali so jim letalski piloti zavrnili prevoz iz varnostnih razlogov. Zanimiv dodatek je, da so nemške oblasti v letu 2018 nameravale tudi deportirati 57.000 migrantov, vendar je bilo takrat “le” 26.000 neuspešnih poskusov.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Organi trdijo, da je eden največjih razlogov za neuspeh je pomanjkanje prostora za pripor. Veliko več ilegalnih imigrantov bi lahko deportirali iz Nemčije, če bi policija migrante pridržala, saj se postopku ne bi mogli več izogniti. Če tega ni, pa se lahko priseljenci skrijejo pred oblastmi.