Oldal kiválasztása
News

V steklenico dajte milo in sodo bikarbono, učinek bo šokanten

Najboljše gospodinjske čudeže lahko pogosto zmešate z nekaterimi stvarmi, ki jih najdete doma. Ne bi verjeli, kako učinkovita je ta mešanica!

Še posebej poleti je ta domača panacea lahko življenjska doba v nekaj minutah, saj oblačila ne obarvajo le otroci, ampak tudi odrasli. Seveda je zdaj sezona za sočno, kapljivo sadje in taljenje sladoleda! Vendar pa malo ljudi ve, da je najbolj učinkovito orodje za odstranjevanje madežev mogoče najti v katerem koli gospodinjstvu.

Vse, kar potrebujete, je malo tekočega mila, malo sode bikarbone in vodikovega peroksida za popolno odstranjevanje madežev. Proporcije so pol skodelice mila, ena skodelica vodikovega peroksida in ena žlica sode bikarbone. Sestavine dajte v temno stekleničko z razpršilom – in že skoraj končate s čudežnim zdravilom. Temno steklo je potrebno zaradi vodikovega peroksida, ki ga svetloba razgradi.

Fotó: pixabay.com

Če imate madež na katerem koli od oblačil ali prta, umažite umazanijo s hladno vodo in nato mešanico poškropite, nato pa nežno vtrite v tkanino. Točka bo izginila pred vašimi očmi. Po nekaj minutah sperite mešanico in nadaljnje umivanje ni potrebno. Ne samo poceni, ampak tudi varčno z energijo, saj ni nič bolj nadležno kot to, da morate za samo en madež vstaviti sveže odstranjeno krpo v pralni stroj …