Oldal kiválasztása

V Prištini so obsodili šest kosovskih džihadistov s povezavami ISIS

Zaradi priprave različnih terorističnih dejanj so bili obsojeni na eno do deset let zapora. Dve izmed njih sta se že vrnili iz Belgije kot belgijski državljani.

Kosovo je morda ”napredni garnizon” Islamske države – je pisal je Focus.de pred dvema letoma. Tam so bili poslani pridigarji za širjenje islamskega radikalnega, vehabističnega prepričanja. Prištinski imam velike džamije Shefget Krasniqi je na primer prosil svoje občinstvo, naj podari Islamsko državo in se, če le morejo, pridruži džihadistom, ki se borijo v Siriji in Iraku.

Fotó: pixabay.com

Prejšnji teden je bilo šest kosovskih džihadistov, povezanih z Islamsko državo, v prestolnici obsojenih na največ deset let zapora. Aretirali so ga poleti in septembra po zelo resnih obtožbah. Delno so bili organizirani napadi vojakov KFOR na Kosovu, štiri stavbe srbske pravoslavne cerkve in dve diskoteki v srbski enklavi Gračanica (Bližnji vzhod). Vse z eksplozivi in ​​samomorilnimi napadi.

Obtoženi so bili tudi zaradi poskusa izvedbe napadov

Francija in Belgija. Prav v Belgiji sta med džihadisti dva 26-letnika Bujar Behrami in Gramos Shabani že pridobila belgijsko državljanstvo, tako da sta se lahko zlahka preselila v svojo “novo domovino.” Ali morda na novo bojišče.

Vir: Fdesouche