Oldal kiválasztása

V prenatrpanem grškem migrantskem taboru so se razvile vojne razmere

Po poročanju grških časopisov so nedavno afriški in afganistanski migranti padli drug v drugega v taborišču Moria na otoku Lesbos. Sprožilec je moral biti zabodel 20-letnega jemenskega mladeniča.

Policija sumi umora 27-letnega Afganistana. V naslednjih dneh so afriški migranti začeli protestirati zaradi nečloveških razmer v kampu. Vendar očitno afganistanski in afriški migranti nimajo veliko dostopa drug do drugega in več grških novic je poročalo, da je demonstracije Afričanov motilo kamenjanje mladih afganistanskih ljudi. Organi trdijo, da je zelo zaskrbljujoče, da sta letos v taborišču že umrla dva, saj so med novoletnimi noči zabodli afganistansko mladino.

Kampi migrantov, postavljeni na grških otokih, so prenatrpani kljub dejstvu, da pozimi odidejo precej manj kot po lepem vremenu. Strokovnjaki še ne morejo povedati, kaj se bo zgodilo, če bodo migranti spomladi spet prišli v Evropo. Grška vlada stori vse, da otoke razbremeni. Na primer, migrante prevažajo z ladjo do kopenskih taborišč, vendar še vedno prispejo na otoke, tako da se stalno naseljujejo.

Fotó: pixabay.com

Zadnja ideja atenskega kabineta je ustanoviti ministrstvo za migracije, ki bo odgovorno za pospešitev premeščanja priseljencev na celino in odstranitev zavrnjenih prosilcev za azil.