Oldal kiválasztása

V maščevanje so migranti želeli zagnati nemško zavetišče za begunce

Sodišče v Bonnu je avgusta lani v nemškem zavetišču za begunce obsodilo dva 20-letna albanska migranta. Po navedbah sodnika so se jim maščevali, ker so oblasti zavrnile prošnjo za azil.

To je nesrečno dejanje
– tako je sodnik v primeru požiga začel utemeljevati sodbo. Po podatkih sodne dvorane v Bonnu je bil eden od obtoženih obsojen na štiri, drugi pa na tri leta in pol zapora. Incident se je zgodil v nemškem zavetišču za begunce avgusta lani. Dva albanska migranta sta pri svojih dvajsetih zlagala pohištvo v svoji sobi, postavila vzmetnice na svoje postelje, in medtem ko ga je eden prižgal, ga je drugi posnel s svojim mobilnim telefonom. Cela soba je zgorela, gasilci pa so le po sreči ugasnili ogenj, še preden se je plamen razširil na preostali del stavbe.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Zavarovati je bilo treba 250 prebivalcev, škoda je znašala skoraj 40 milijonov HUF.

Mobilni video o požigu je bil v veliko pomoč pri dokaznem postopku. Mimogrede, filmski ustvarjalec jo je poslal albanskim družinskim članom, ki so ponosno objavili video na največjem portalu za izmenjavo videov. Razlog za zločin je bil v tem, da so nemške oblasti v relativno kratkem času zavrnile prošnje za azil obeh albanskih priseljencev. Zato so se migranti želeli maščevati. Mimogrede, v videoposnetku slišite storilce, ki pravijo, da bi si želeli, da bi odšli v Britanijo.

Je****ti Nemce in njihove družine!
-je eden od njih je zavpil ob ognju. Po prestani zaporni kazni naj bi se obe priseljenci vrnili.