Oldal kiválasztása

V karanteni sta se s koronavirusom okužila dva moška iz Ziline

Pred kratkim sta bila moška na misiji na Kitajskem, a oba sta bila bolna na poti domov.

Oba moža sta prispela na Slovaško na misijo na Kitajsko. V letalu so se počutili, kot da bi slinili in strgali svoj sapnik. Moški iz Kolaróca so v četrtek zvečer na urgenci v Žilini prijavili sum na koronavirus – piše Bumm.sk.

Dva bolnika so bila v karanteni na Infektološkem oddelku Bolnice za zdravljenje v Turócszentmártonu. Glede na članek sta oba moška preživela tri tedne na misiji na Kitajskem, približno 1500 kilometrov od mesta Wuhan, je povedala Katarina Kapustová, šefica bolnišnice.

Kapustová je dejal, da so bolniki leteli skozi Šanghaj v Frankfurt in nato z avtom prispeli na Slovaško. Med letom so bili utrujeni in so jih strgali bolečine v sapniku in so se že videli v Frankfurtu z zdravstvenim delavcem. Ker niso občutili resnih znakov bolezni dihal, so jim svetovali, da se odpravijo domov in pregledajo. Ob prihodu v Žilino so obiskali urgentni oddelek tamkajšnje bolnišnice. Od tam so jih s strogo ločitvijo prepeljali do svetega Martina Martina.

Fotó: pixabay.com

Zdravijo jih pod strogo karanteno. Pri obeh moških so odvzeli vzorce krvi in jih poslali v poseben laboratorij v Berlinu na koronavirusni test. Dva moška trenutno kažeta znake blage virusne bolezni, brez vročine in ne potrebujeta intenzivne nege.