Oldal kiválasztása

V Evropo je pripeljal migrante morilce in v Bruslju dobil stalne ovacije

Junija je Carole Rackete brez dovoljenja na italijansko obalo na ladji, imenovani Sea-Watch 3, brez dovoljenja odpeljala več deset ilegalnih priseljencev. Od takrat se je izkazalo, da je bilo na krovu več nasilnih kriminalcev, ki jih je italijanska policija zaradi sreče ujela le. Liberalno-zelene sile so kljub temu slavile nemškega kapitana s stoječimi ovacijami.

V Bruslju sta dvojna merila in hinavščina postala običajna. Medtem ko je nemški notranji minister Horst Seehofer v zadnjih dneh odpotoval v Turčijo, da bi se pogajal z vlado v Ankari, da bi prijel sirske migrante, je v odboru Evropskega parlamenta za pravosodje in notranje zadeve slavila nemška kapitanka Carola Rackete, ki je storila kršitev v Italiji. Rackete je pred tem privezal svojo ladjo Sea-Watch 3 ob italijanski obali, tako da je izrecno prepovedal takratnemu notranjemu ministru Mattea Salvinija. Na ladji je bilo več deset afriških migrantov. Še več, protitimigracijske sile ni motilo dejstvo, da je od takrat Rackete v Libijo pripeljal nezakonite priseljence, ki jih obtožujejo mučenja, posilstva in umora. Na seji komisije Rackete ni odgovoril na obtožbe v zvezi s tem.

Kapetan se je izognil neprijetnim vprašanjem veliko bolj pogovarjal o tem, da se evropski politiki morda sramujejo, da ne storijo več za migrante in da ne izpolnjujejo svojih humanitarnih obveznosti. Posadka nemškega kapitana Sea-Watch se sklicuje na mednarodno pomorsko pravo, ki navaja, da je njihova dolžnost, da pohitijo, da pomagajo ljudem v nevarnosti.

Zaradi tega se zelo težko počutim evropsko

-Rackete je zlobno dejal, da nekatere države članice neradi sprejemajo begunce. Liberalno-zelena stranka parlamentarnega odbora je pozdravila 31 letnega kapetana.

Priseljenski seansa

Presegamo presenetljiv priseljenski pristop. Poslušali smo vrsto nesprejemljivih in skrajnih komentarjev – povzel jih je poslanec Fidesz poslanec Balvid Hidvéghi, ki je na sestanku med drugim priporočil Racketeju, da je treba rešiti življenja, vendar v skladu z zakonitostjo.

Fotó: pixabay.com

Imigracijske stranke so pometele ljudi iz Commonwealtha

-Hidvéghi je dejal in dodal, da morajo kljub nevšečnosti in poučnemu tonu predstavniki provladnih sil ostati mirni.