Oldal kiválasztása
News

Ustvarjalec mešanega hollywoodskega kina je mrtev

Zahvalili smo se mu za scenarij ene od njegovih šestdesetih legendarnih stvaritev.

Buck Henry, ameriški igralec, scenarist in režiser, ki je bil pred diplomo nominiran za oskarja za filmsko klasiko iz leta 1967, je umrl pri osemdesetih – poroča MTI.

Komik, rojen kot Henry Zuckerman, je v sredo umrl v bolnišnici v Los Angelesu. Njegova žena Irene Ramp je dejala, da je njegovo smrt povzročil srčni infarkt – piše washingtonpost.com.

V filmu gledališča, televizije in kina je Henry leta 1979 z Warrenom Beattyjem za komedijo Just Into Life dobil oskarja za najboljšega režiserja leta 1979.

Njegova desetletja dolga kariera se je začela s televizijskimi oddajami. Skupaj z Melom Brooksom je med letoma 1965 in 1970 koproducirala televizijsko nadaljevanko “Fool” in od 1976 do 1980 večkrat gostovala v Saturday Night Live.

Henry, rojen v New Yorku, je igral skoraj drugo vlogo v skoraj vseh svojih filmih in se še pred diplomo pojavil kot hotelski uslužbenec.

Fotó: pixabay.com

“Nikoli nisem hotel ostati v nečem predolgo” – je za New York Times povedal leta 2002, ko je bil na predstavi v Broadwayu. Dodal je: “Sam se smatram za zmerno leno osebo in preveč tega me zanimam sem svoje kariere.”