Oldal kiválasztása

Ustrelili so Tajskega vojaka ki je začel noro streljanje

Tajske varnostne sile so v nedeljo v Nahon Ratchasimi na severovzhodu države ubile 20 ljudi, so sporočili policijski in vojaški viri.

Po njihovih navedbah je bil oboroženi strelec strelec ubit v nakupovalnem središču, kjer je ubil več, nato pa se barikadiral s svojimi talci.

“Policija je storilca ubila in osmih talcev rešila. Nekateri so bili poškodovani” – je dejal eden od dveh varnostnih virov, ki je zahteval anonimnost.

V objavi na Facebooku se je minister za zdravje Anutin Hallarnakul zahvalil policiji in vojski, da sta končala krizo v enem od mestnih nakupovalnih središč.

Uboj se je začel v soboto popoldne v mestu, približno 250 kilometrov od Bangkoka, ko je vojak v hiši odprl ogenj, nato pa streljal in izstrelil novo orožje v vojaški bazi.

Kasneje se je odpravil v mestni center Terminal 21, kjer je na ulici neselektivno streljal na ljudi, nato pa pahnil v gnečo stavbe, kjer je še naprej tekel amok in talcev. Poleg smrtnih žrtev je bilo v njegovem prelivanju poškodovanih 42 ljudi.

Fotó: pixabay.com

Tajske varnostne sile so zaprle in obkolile stavbo trgovskega središča, kjer so rešili na stotine ljudi. Policija in vojaki so tisto noč vdrli v nakupovalni center, vendar je trajalo nekaj ur, da je bil 32 letni sredi kolesarja prepoznan.

Moški je na svoji Facebook strani objavil tik pred krvoproli, da se bo maščeval, vendar ni pojasnil, zakaj.

“Smrt je neizogibna za vse” – je zapisal in postavil fotografijo svoje roke, ki drži orožje. Facebook je kasneje izbrisal njegov profil.