Oldal kiválasztása

Uslužbenec železniške postaje je prihitel in začel streljati na svoje osebje

V bližini železniške postaje San José je prišlo do streljanja. V tragediji je bilo ubitih vsaj osem ljudi.

Kot poroča ripost, je bilo v remiksu železnice v San Joseju v Kaliforniji v četrtek ubitih vsaj osem ljudi, ko je uslužbenec lokalnega prevozniškega podjetja odprl ogenj na njegovo osebje.

Pred kratkim so o primeru razkrili bolj šokantne podrobnosti. Policisti so bili obveščeni, da je bil storilec Samuel Cassidy, tako kot žrtve, uslužbenec prometnega podjetja okrožja Santa Clara (VTA) in se ubil, ko je policija prišla na kraj. Motiv njegovega napada še vedno ni znan.

Tek oboroženih moških se je začel ob 7. uri po lokalnem času na postaji v primestnem železniškem omrežju v bližini letališča San José.

Russell Davis, tiskovni predstavnik okrožnega šerifa, je tudi poročal, da so gasilci pohodili tudi na kraj dogodka, kjer so v stavbi nadzornega centra podjetja našli več eksplozivnih naprav.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Oblasti preiskujejo tudi hišo, ki je bila požgana zaradi požga v bližini, ki je bila domnevno dom storilca. Preiskavi pomagajo tudi uslužbenci Zveznega preiskovalnega urada (FBI) in strokovnjaki lokalnih gasilcev. Oblasti so sporočile, da je hiša zagorela, preden je moški pobegnil.

„To je zelo temen trenutek” – je novinarjem povedal Sam Liccardo, župan San Joséja. „Naredili bomo vse, da se to v našem mestu ne ponovi” – je dodal.

„Bela hiša spremlja situacijo in žrtvam in njihovim družinam zagotavljamo sočutje” -je dejala Karine Jean-Pierre, namestnica tiskovne predstavnice Bele hiše. „Še vedno ne vemo vseh podrobnosti, toda jasno je,
-kot je dejal predsednik (Joe Biden) -, da v tej državi trpimo zaradi epidemije oboroženega nasilja” – je dejal.

Odstreli, ki zahtevajo smrtne žrtve, so vse pogostejši v ZDA, kjer je delež orožja eden največjih na svetu. Marca je bilo v oboroženem tekaču okoli Atlante ustreljenih osem ljudi -vključno s šestimi ženskami azijskega porekla. In manj kot teden dni kasneje je bilo v supermarketu v Koloradu ubitih deset ljudi.