Oldal kiválasztása

Učitelja angleščine sta bila ugrabljena od strani trgovce z organi, šokantnimi podrobnostmi so se izkazali

22 in 28 letni učitelji angleščine so delali v Vietnamu. Pravkar so odšli domov, a nikoli niso prispeli.

John Bothma, 22, in Mushfiq Daniels, 28, sta v Vietnamu poučevala angleščino. Pred iztekom vizuma so imeli le še tedne dni, zato so načrtovali potovanje domov. Ko pa so izginili, od njih niso slišali ničesar.

Zdaj je južnoafriška organizacija za humanitarno pomoč na poti, vendar na žalost družinskih članov niso prejeli dobrih novic.

Izkazalo se je, da sta bila oba moška žrtev trgovine z organi.

S tem se ukvarja več mafijskih organizacij v državi, v začetku leta pa je oblastem uspelo zapreti mrežo, ki prodaja ledvice na črnem trgu.

“Te organizacije so zelo strokovne. Imajo več operacijskih dvoran z usposobljenimi kirurgi, ki so pripravljeni presaditev opraviti kadarkoli, tudi brez predhodne priprave. Ta lahko daje družinam upanje. Da je takšna operacija uspešna, je treba opraviti številne preiskave, saj se ne moreta primerjati samo krvodajalca in bolnika. In izbira pravega darovalca vam bo vzela čas. Medtem bodo morda moški še naprej ostali živi​​” – je dejal dr. Imtiaz Sooliman, vodja organizacije za pomoč.

Dejal je tudi, da trgovci z organi ne le odvzamejo ledvice, ampak tudi prodajo srce, pljuča, jetra in celo oči. Povedal je še, da v Vietnamu malo ljudi ponuja svoje organe, ker verjamejo, da tudi za vstajenje potrebujejo organe.

Teoretično živ človek ne more biti darovalec organov, vendar mnogi revni prodajo eno od svojih ledvic, da bi našli pot iz revščine.