Oldal kiválasztása

Tukaj je časovni razpored: priprave na Megxit so končane

Odločitev, da bodo v kraljevo družino vrgli velik prah, se bo kmalu uresničila.

Megxit se bo zgodil 31. marca. Princa Harry in Meghan Markle bosta 9. marca dokončala svoje zadnje kraljeve dolžnosti in konec meseca začela življenje brez družine – piše Daily Mail.

Vojvoda je prejšnji mesec sporočil, da zapušča kraljevo družino. Toda Harry še vedno ohranja čin majorja, podpoveljnika in poveljnika. Toda 12 mesecev svoje častne vojaške dolžnosti ne bo uporabljal.

Vojvoda in vojvodinja Susseks torej aprila ne bosta več na funkciji v Buckinghamski palači, priprave na Megxit pa se bodo nadaljevale. Vojvoda in vojvodinja naj bi bila v Veliki Britaniji v naslednjih tednih, saj je Harry zaščitnik Invictus Games. Na primer, 28. februarja se bo Jon Bon Jovi udeležil prireditve.

Harry in Meghan se nato 5. marca udeležita nagrad sklada Endeavour, Harry pa se 6. marca odpravi v Silverstone z Lewisom Hamiltonom. Par se bo nato skupaj odpravil na glasbeni festival Mountbatten, Meghan pa bo 8. marca nastopila na mednarodni dan žena. Naslednji dan se vojvoda par pridruži kraljici in družini na prireditvi Commonwealth v Westminsterski opatiji.

ilustracija
Fotó: pixabay.com

Njuno novo življenje se uradno začne 31. marca, delo pa se zaključi v palači Buckingham 1. aprila.