Oldal kiválasztása

Tudi policija ni videla takega zdravnika, ki je nadomestil njegovo ženo

Bolniki so vedeli, da ni zdravnik, vendar mu je večina zaupala, ker ni bilo drugega kot zdravnika.

Še en neuspeli splošni zdravnik pretresa razpoloženje v Romuniji. Predeal, moški je sprejel paciente v oddelku, ki niso imeli nič zdravja. Kot se je izkazalo, je drugače programirani moški zamenjal svojega zdravnika.

Fotó: pixabay.com

Med obiskom romunskih novinarjev je bila zdravnica na bolniškem dopustu in jo je nadomestil njen nemedicinski mož. Kot se je izkazalo, bolniki vedo, da moški ni zdravnik, vendar jih ne motijo. Po besedah ene od pacientk ona in njen mož vsak mesec potrebujeta enak zdravniški recept, tega pa izda moški in ne spremeni zdravljenja.

Policija je ugotovila, da je moški v zadnjih devetih dneh izdal več kot dvesto odpremnih listin in zdravniških receptov ter lahko pregledal več deset pacientov. Zobozdravnik pa je priznal, da to ni prava rešitev, vendar je dejal, da potrebuje nadomestnega zdravnika, vendar ga niso mogli najti.

Ministrstvo za zdravje, Nacionalna zdravstvena zbornica in združenja bolnikov so soglasno sklenili, da je protalna praksa ogrozila zdravje in varnost bolnikov. Primer preiskujejo policija, uprave za javno zdravje in zdravniška zbornica -piše Maszol.